9. мај – Дан Победе над фашизмом

Дан победеСвечана парада поводом Дана победе 9. маја, 2014 у Москви на Црвеном тргу, почиње у 10:00 по московском времену, односно у 8:00 по београдском. Центар Москве ће бити колона војне опреме, а у ваздуху – лета авиона и хеликоптера. Параду ће отворити Сергеј Шојгу, министар одбране Руске Федерације.

Парада победе, 9. маја у Москви ће бити главни слављенички догађај. Програм посвећен Дану победе састоји се од концерата, изложби, сусрета ветерана и грандиозног ватромета на крају параде.

Укупан број учесника Параде поводом Дана победе је 10 хиљада људи.

На Црвеном тргу ће бити маринци 336-е бригаде Балтичке флоте приморских трупа, Гвардејци 2. Таманске и 4. Кантемировске дивизије, ученици суворовске и нахимовске школе, кадети, полазници војних академија и института.

У Пради Победе 9. маја у Москви учествују и 134 јединица копнених возила, међу којима је и „Топољ-М“ тенкови Т-90А, хаубице. Први пут ће у паради учествовати и оклопна возула „Тајфун“ противтенковски комплеси „Хризантема-С “ и противаавионски ракетни системи Тор – М2У.

На небу изнад Црвеног трга 9. маја летеће 8 хеликоптера Ми-26 , Ми-8 МТВ-5, Ка-52, Ми-28, као и 61 авиона: борци, јуришни, бомбардери дугог домета, транспортни, стратешки бомбардери и други представници руске авијације.


Директан пренос свечане параде поводом Дана победе биће
на РТС 2, у 8:00 ујутро

Снимак параде можете видети овде :

Updated: 09/05/2014 — 13:50

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Website Protected by Spam Master


Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: