Дачић: Постоје и светске силе које траже формирање владе ДС-СНС

Лидер социјалиста Ивица Дачић каже да неке западне земље желе да ДС и СНС формирају нову републичку владу.

Дачић је навео да СПС није почела преговоре о формирању нове владе ни са једном од две најјаче странке.

Он је потврдио да са обе партије постоје контакти и комуникација али да, осим начелног договора са ДС-ом између два изборна круга, никаквих других разговора и понуда није било.

„Имао сам неколико разговора и са демократама и са напредњацима, и нико ми није изнео никакав конкретан предлог. Начелно смо причали о потреби за политичком стабилношћу, о функционисању система и институција у новонасталим околностима“, казао је Дачић у интервјуу за „Прес“.

Он је казао да није нити ће бити кочница за формирање нове владе, истучући да за државу није добро да дуго буде без институција и да је потребно избећи институционалну кризу.

„С друге стране, изостанак предлог од стране ДС-а и СНС-а ствара сумње да ће можда те две странке правити владу, што је жеља неких западних земаља“, казао је Дачић и додао да то траже „врло моћне западне државе преко својих амбасадора и других дипломата“.

Према његовим речима, као што су „постојали разговори између ДС и СНС пре избора, тако постоје и сада контакти“.

„Нећу да будем жртва њихових договора и још да народ мисли да сам ја тај који кочи формирање владе. Такође, постоје и светске силе које траже формирање владе ДС, СНС и СПС-а“, навео је Дачић.

На питање да ли би ушао у такву владу, Дачић је одговори: „А шта бих радио унутра… Како бисмо се тада поделили, ко би био опозиција, колико би то потрајало…“.

Извор: Б92

Updated: 24/05/2012 — 11:29

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Website Protected by Spam Master


Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: