Добродошао Војводо

 Добродошао Војводо, Твоје је место у српској историји резервисано…

Кад изговорим његово име, спреман сам да му пишем хвалоспеве. Да га уздижем до самог неба, да се њим дичим, поносим. Да сам себе подсетим, а било је дана кад сам био спреман, да и сам заборавим своје српско порекло. Такав је стид био, такав притисак са свих страна. Бацали су на нас камење, називали нас зликовцима, убицама. Сво оно дуго време страдања кад су највише умирали Срби. Углавном, насилном смрћу!

Онда он оде сам, онако, добровољно у тај Хаг. Знамо шта се десило. Након што су наше војнике, команданте, генерале и хрпу имена из политике, осудили на преко хиљаду година затвора, онда им под руке паде и Воја. Српски Војвода, професор, доктор, Војислав Шешељ! И човек из малене, понижене Србије, онда кад се нисмо усуђивали да јавно кажемо оно „бе“, – Војислав их оплете. Мушки, без страха. Скреса им истину, обори све оптужбе, понизи  плаћене и поткупљене сведоке, навуче црне облаке над том Хашком инквизицијом која не знаде како да му се одупре, како да га ућутка!

Вређао их је Воја. Слободним речима, не бирајући вокабулар, а и чему ако је већ био у разговору са врхом те западне демократије, праведности и извишене судске културе.

„ Можете ми га сад попушити „ , рече им у брк и уз онај смели ироничан осмех од којег су се тресле гаће свим тим вајним Судијама, од првог, до последњег!
Војвода одлежа скоро дванаест дугих година, без пресуде, без доказа о кривици. Данас, кад је на крају живота и кад се бори да још бар неко време проведе уз своју породицу, Србија доживљава политички хаос.

Не знајући шта са њим да раде, Судије у Хагу га ненадано шаљу у Србију. Један самртник, сужањ, на смрт болестан човек, изазва већ два дана праву панику у Влади Србије. Полиција је видно узбуђена,  јурца непрестано на релацији Аеродром, Земун, политичари журе са чудним и неразумљивим изјавама, фрка је очигледно толико јака, да се главни град Србије налази пред ерупцијом једног јединственог вулкана!

Људи који су га издали, који су га се одрицали и којима је био огорчен и неустрашив противник, плаше се да Војвода не проговори. Онима којима је био близак, па су га ипак издали, њима је најтеже. Страх је очигледан, издајничка Влада Србије је на испиту за који очигледно није спремна. Долазак Воје Шешеља у Београд  је ненадан, непланиран и неочекиван поступак, да би се наредне ноћи мирно проспавале.

Без обзира колико је спречен болешћу и каква га судбина још очекује, искрено се надам да ће његова реч, унети у српску политичку сцену многе разлоге за промену нашег политичког курса и коначан престанак издаје наших националних интереса.

Јова Пидиканац

Updated: 13/11/2014 — 21:51

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: