Додик не прихвата извињење Чеде Јовановића

Какво извињавање?! Не прихватам!“

Председник Републике Српске Милорад Додик упозорава да ће донети низ мера којима ће се РС дистанцирати од Владе Србије ако у њој буде ЛДП Чедомира Јовановића. Додик каже да нема промене става ни уколико Јовановић буде спреман да се извини због тврдње да је РС геноцидна творевина. Опасно је да он буде министар, какав је лајав. Он би на свим скуповима причао лоше о РС и правио велику штету

– Његова политичка опција је легитимна, али за сарадњу то није довољно. Дисквалификовао се у сваком погледу кад се осилио да каже да је РС геноцидна творевина. Та Србија коју представља Чеда у било ком смислу за нас је неприхватљива. Опасно је да он буде министар, какав је лајав. Он би на свим скуповима причао лоше о РС и несумњиво правио велику штету.

Ко дирне РС, има проблем са мномПошто је ЛДП неприхватљив, је ли влада с УРС најбоље решење?– Осим ЛДП, сви су имали позитиван однос према РС. РС је за нас светиња, а ко дирне у ту светињу, има проблем са мном. Ми је више волимо него што ви волите Србију. У супротном, Србија би другачије изгледала.♦ Која вам је влада прихватљивија – она коју предводи ДС или СНС?

– Борис Тадић има капацитет да буде премијер, али то не зависи од мене.

♦ Зашто тако мислите?

– Изборили смо се да РС буде одлучујући фактор у БиХ. То нервира Чеду и његове пријатеље из међународне заједнице. Мени он не смета, он је спорадична појава. Он има своју дестинацију – Сарајево, нека ужива тамо у ћевапима и буреку. Знам да ће ово сад изазвати море њихових нервозних коментара, али користим прилику да преко вас на то упозорим јавност Србије и странке које учествују у формирању власти.

♦ Није ли то мешање у унутрашње ствари Србије?

– Не, не пада ми на памет то да радим. Само сам изнео свој став, као што је Јовановић, велика штеточина за српски народ, себи да за право да ничим изазван коментарише РС. Имам право као председник РС да кажем да такви на међународној сцени од РС желе да направе монструма. Врло су сервилни према странцима, у седам ујутру су спремни да се построје и чекају да им саопште дневну памет.

♦ Да ли бисте ублажили став ако би се Јовановић извинио?

– Не. Он је карактерно лош. Он би се мени, као, извинио, а онда по састанцима у Европи лајао против РС. Какво извињавање?! Не прихватам!

♦ Ни у случају да се, рецимо, одрекне политике у вези с РС или добије ресоре који немају значај за спољну политику?

– Није он луд. Онда се одриче себе. А, зашто би се одрицао политике коју води? Он је потребан Србима као упозорење на оно што чека оне који су сервилни према странцима. Гледао сам његовог Жарка Кораћа, човек се изгуби, запали се када види странца, као омађијан је. Нисам луд да мислим да са странцима не треба сарађивати. То се мора, али не морам да им верујем. Чеда нека настави да им верује. Ја не верујем ни у Европу која се распада.

Долазим на Томину инаугурацијуХоћете ли доћи на инаугурацију Томислава Николића?– Наравно, ако будем позван. Нисам био у кабинету, можда је позив и стигао.♦ Шта мислите о Николићу као председнику?– Легитиман избор на фер и поштеним изборима. Честитам.

Запретили сте да ћете се дистанцирати од Владе Србије ако у њој буде ЛДП. Шта то конкретно значи?

– Донећемо низ мера. Није нам тешко то да урадимо. Поднели смо борбу са странцима, обучени смо да на исправан политички начин бранимо своје интересе. Макар се радило и о Србији, наставићемо то да радимо. Србија је важна, али нисмо ни ми неважни за Србију.

Јесте ли се чули с Борисом Тадићем и пренели му те поруке?

– Причали смо, имамо редовну комуникацију. Он је једна од најважнијих политичких личности у Србији и важно је да буде укључен у политички живот. Али то не значи да смо ми у РС спремни да напустимо свој став у вези с ЛДП. Верујем да Тадић има у виду оно што ми говоримо.

Шта Вам је Тадић одговорио?

– Он је веома забринут због ситуације. Рекао је да има неколико алтернатива. Нисмо причали о детаљима.

Срели сте се и с Ивицом Дачићем. Убеђивали сте га да одустане од коалиције с ДС ако у влади буде ЛДП?

– Ја с њим делим те вредности. Дачић је јавно рекао да неће прихватити да ради с онима за које је РС геноцидна творевина. За нас је то добро и захваљујем му на таквом ставу.

Извор: вести-онлине.рс

Updated: 06/06/2012 — 21:25

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Website Protected by Spam Master


Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: