Филмски фестивал „Православни ходочасник“

Циљ фестивала је информативно умјетничко освјетљавање руских и страних православних светиња средствима филмске уметности и обнова поклоничких традиција у Русији.
На програму је демонстрација двадесет пет конкурсних и десет ванконкурсних филмова који откривају лепоту православних светиња, које говоре о обнови храмова и манастира, о литијама и поклоничким путовањима.

У оквиру фестивала биће отворена сајамска изложба поклоничких тура по Русији и другим земљама, изложба „Свет Божанске свјетлости“ фото уметника Михаила Калињина, округли сто „Коришћење филмова духовног сарджаја и информативна усмереност у развоју савремене православне културе“ у коме ће учествовати представници ходочасничких центара: режисери, продуценти, православни културни посленици.
Део програма су поклоничка путовања по светињама Москве, радионице за учеснике фестивала. Фестивал има добротворни карактер.
Први Међународни филмски фестивал „Православни ходочасник“ отвара се 24. маја у Поклоничком центру Московске патријаршије.

Превод: Светигора

Извор:Православна.РУ

Updated: 22/05/2012 — 23:35

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Website Protected by Spam Master


Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: