SMF помоћ корисницима: Пријављивање
Српска Елита
26 Април 2024, 15:54 *
Добродошли, Гост. Молим вас пријавите се или се региструјте.

Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије
 
  Почетна   Помоћ   Галерија Пријављивање Регистрација  

Када је завршенарегистрацијамоћи ћете да се, по први пут, пријавите на форум. После тога, моћи ћете да изаберете да ли желите да будете стално пријављени или да се пријављујете сваки пут када приступите форуму.

  1. Пријављивање
    1. Прозор за пријављивање
    2. Брзо пријављивање
  2. Одјављивање
  3. Потсетник лозинке

Пријављивање

Било да сте новорегистровани или сте се само одјавили приликом претходне посете, можете бирати између прозора за регистрацију и поља за брзо пријављивање.

Прозор за пријављивање

На овај прозор (приступа му се кроз Пријављивање углавном менију) наићи ћете не само после регистрације, већ и када приступите форумима и потфорумима резервисаним само за чланове. Због тога ћемо га описати детаљније:

Пријављивање
Корисничко име:
Лозинка:
Пријави ме за следећих минута:
Пријави ме за стално:
Заборавили сте лозинку?


Поља Корисничко име и Лозинка сама кажу шта треба уписати. Пријави ме за следећих минута представља број минута за који желите да будете пријављени, односно, рок трајања колачића у коме је то забележено. По истеку овог рока мораћете поново да се пријавите. Није препоручљиво уписати дуг рок ако делите свој рачунар са другим корисницима, који би због тога могли да приступе вашем налогу на форуму. Ако сами користите рачунар вероватно ћете одабрати Пријави ме за стално како не бисте морали сваки пут да пролазите кроз ову процедуру.

Брзо пријављивање

Иако се место где се налази поље за брзо пријављивање разликује од форума до форума, требало би да је присутно на свим њиховим странама. У предефинисаној теми SMF-a налази се у секцији која се може сакрити, при врху стране, али може бити и при дну, ако је тема базирана на старом YaBB SE форуму. Ако не видите ово поље, можда је секција сакривена (кликните на иконицу "+" да је откријете) или брзо пријављивање уопште није дозвољено (у том случају можете се пријавити преко прозора за пријављивање углавном менију) или сте већ пријављени (у главном менију биће линк Одјави се уместо Пријављивање!).


Пријавите се корисничким именом, лозинком и дужином сесије

Када користите поље за брзо пријављивање упишите своје корисничко име, лозинку, изаберите дужину сесије из падајућег менија и кликните на Пријављивање (Login). Молимо, имајте на уму да Заувек, као и Пријави ме за стално, једноставно значи да ће вас рачунар запамтити као пријављеног све док се не одјавите, а не да морате бити стално на вези!

Одјављивање

Када завршите са прегледањем форума, можда ћете пожелети да се одјавите. Ако ваш рачунар користе и други може бити незгодно оставити га пријављеним. Да се одјавите изаберите опцију Одјави се углавном менијуи форум би требало да вас одјави, пребаци у госте, уклони ваше корисничко име из листе присутних корисника, и спречи друге да га користе.

Потсетник лозинке

Ако покушавате да се пријавите али сте заборавили или изгубили лозинку, можете је добити или заменити другом помоћу алатке "заборављена лозинка" којој приступате линком Заборавили сте лозинку? упријављивање-prozoru.

Potsetnik lozinke
Не можете да повратите своју лозинку али можете да поставите нову посећиваћем линка који вам је послат имејлом. Имате и опцију одабира нове лозинке одговарањем на своје тајно питање.
Корисничко име/Имејл:

Можете уписати, или своје корисничко име, или имејл адресу (потврдите одговараћују опцију) и кликните на дугме Пошаљи да би себи послали имејл са линком за ресетовање ваше лозинке. Слање имејла можете избећи ако сте у свом профилу одредили тајно питање и одговор (потврдите Постави ми моје питање), али водите рачуна о томе да свако може покушати да одговори на то питање и пријави се под вашим именом ако успе да погоди одговор који сте уписали. Зато изаберите неко питање на које одговор само ви знате и није га лако погодити! (На пример, питање: Која је прва боја дуге? - био би лош избор!)

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!
Страница је направљена за 0.09 секунди са 10 упита.