О нама

Некада давно, један мудар човек, Душко Радовић, рекао је: „Нико на овом свету није довољно паметан да би га променио набоље. Ипак, има људи који су довољно паметни да би били незадовољни овим светом.“

Тако је настао и овај форум, кад се шачица незадовољника окупила и створила ово мало уточиште на ком смо могли до миле воље да то незадовољство и искажемо. Временом, како се број незадовољника увећавао, и како су нам се придруживали одистински мудри и интелигентни саговорници, схватили смо: ако један човек сам није довољно паметан и снажан да би мењао свет набоље, можда би сви заједно то могли да урадимо? И тако нам је то постао главни циљ, нит-водиља постојања овог форума. Прикупљање и филтрирање истински интелигентних, мудрих, истинољубљивих, одрешитих, патриотски настројених и искрених Срба, у циљу постизања критичне масе која ће да запали свет, и промени га набоље. Мислимо да смо на најбољем путу да до те критичне масе у неко доба у будућности и стигнемо. Две главе боље мисле него једна, а сто далеко боље него две.

Ипак, квалитет нам је далеко важнији него квантитет; разноразним провокаторима, ситним душама и отпадницима од српског и људског рода можемо једино да поручимо да ово није место где могу да избацују своју жуч, пену и беснило, ово није место где могу да плету мреже својих ситних сплетки и где могу да посеју семе раздора и уништења; такви буду врло брзо препознати и послати тамо одакле су и дошли, у мрачну каљугу у којој се ваљају они које је живот поразио.

А ми, ми смо ти који намеравамо да поразимо сам живот, или макар ово што називају животом, и што покушавају да нам подметну као кукавичје јаје, а што није ништа друго до обично животарење, таворење, битисање без смисла и циља. Ми, овде окупљени, не желимо да живимо по сваку цену, не желимо да животаримо, већ желимо да живимо, као људи, као Срби, као бића која ће једног дана да постану равна Боговима, а то могу само ако се уздају у себе и своје сопствене снаге, и крену у одсудну битку за само наше опстајање. Ако ми, овде окупљени, макар мало допринесемо том коначном циљу, промене света набоље, омогућавања живота који се може удисати пуним плућима, живота испуњеног слободом и достојанством; бићемо и више него задовољни. Негде ипак мора да постоји нада; можда се она налази баш овде?

2 Comments

Add a Comment
  1. Pozdravljam svaki napor za postizanje drustva u kome je pravo coveka iznad zakona Srbi su prvi u svetu Dusanovim zakonom i Sretenjim ustavom pokazali ove principeVreme je da ucimo nasu istoriju (Jovan Deretic) Vreme je da se crkva pravoslavna vrati na principe nase vere u kome nikad ne mogu biti ratni profiteri kumovi crkve , koja ce svest i veru pribliziti putu Isusa Hrista Protestanti su uspesni samo zato sto su ustav i zakone pprilagodili svesti i kulturi vere u kojoj visak dobara ne ide u zlato (kao kod jevreja) niti u dzep (kao kod serijatskog islama ) niti u slamaricu a danas u strane banke kao kod nasih ratnih profitera nego u nove fabrike Nadam se da ce obrazovanje zauzeti svoje mesto u nauci a ne u starletama i ekonomskim analiticarima (ekonomija nije prirodna nauka),nasa deca treba da uce iz elektronskih knjiga sa tableta putem e-knjiga i video tutorijala sa ogromnim brojem primeraka u 3d primerima Sramno je ko nas danas predstavlja Evropska unija je duga drzava SHS kad postignu svoj cilj ukinuce je jer je fikcija ili ce od nas napraviti koloniju Nikad englezi nece razmisljati dalje Sramna je njihova pohlepa a jos sramnije sto nasa crkva i Boracka zauzimaju ulogu Ktitora takvih neprijatelja Od mene imate podrsku u svakom pogledu ukoliko su Vam ciljevi bar priblizni od ovoga sto sam u kratkim crtama napisao Mnogo srece Zivim u Zvorniku masinski sam inzenjer a uskoro treba da idem u Kazahstan jer me moji proterase Boracka organizacija je fikcija pustili su Bors u kome su imali sve fabrike u vlasnistvu Svakodnevno gledamo predsednika kako trazi navodno zaposljavanje nasih grupa a zaboravlja da je boracka bila vlasnik svih firmi koje su unistili Zaboravlja da je 450000 nezaposlenih od cega je 140000 prijavljeno na biro a ostali salju iz inostranstva 2 milijarde godisnje Ljudi koji su ratovali za srpstvo koji su od dezertera isterani oni prave BDP (domaci proizvod ) a bruto drustveni proizvod ne postoji jer nece ratni profiteri da oporezuju pare u bankama ili nekretnine u stranim drzavama To su danasnji srbocuvari

    Рејтинг коментара: Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Поштована СРБСКА ЕЛИТО!
    Благосиљам постојање срБскОГ патриотског портала и ваше добронамерне-истините мисли. Ваша предвиђања се остварују у 2015 години-пролеће. Излаз из неподношљивог моралног и духовног мрака-економске-политичке кризе, свеопште анархије постоји: удруживање-умрежавање-стварање КРИТИЧНЕ МАСЕ, без ње није могуће постићи оно што сви искрено желимо. На добром сте путу, не заборавите, нисте сами, има још правих родољуба-патриота, који слично мисле као ВИ. Ускоро о томе ВИШЕ. Поздрав и видимо се догодине у Пећи-Призрену-Дечанима………..

    Рејтинг коментара: Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Website Protected by Spam Master


Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: