О нама

Некада давно, један мудар човек, Душко Радовић, рекао је: „Нико на овом свету није довољно паметан да би га променио набоље. Ипак, има људи који су довољно паметни да би били незадовољни овим светом.“

Тако је настао и овај форум, кад се шачица незадовољника окупила и створила ово мало уточиште на ком смо могли до миле воље да то незадовољство и искажемо. Временом, како се број незадовољника увећавао, и како су нам се придруживали одистински мудри и интелигентни саговорници, схватили смо: ако један човек сам није довољно паметан и снажан да би мењао свет набоље, можда би сви заједно то могли да урадимо? И тако нам је то постао главни циљ, нит-водиља постојања овог форума. Прикупљање и филтрирање истински интелигентних, мудрих, истинољубљивих, одрешитих, патриотски настројених и искрених Срба, у циљу постизања критичне масе која ће да запали свет, и промени га набоље. Мислимо да смо на најбољем путу да до те критичне масе у неко доба у будућности и стигнемо. Две главе боље мисле него једна, а сто далеко боље него две.

Ипак, квалитет нам је далеко важнији него квантитет; разноразним провокаторима, ситним душама и отпадницима од српског и људског рода можемо једино да поручимо да ово није место где могу да избацују своју жуч, пену и беснило, ово није место где могу да плету мреже својих ситних сплетки и где могу да посеју семе раздора и уништења; такви буду врло брзо препознати и послати тамо одакле су и дошли, у мрачну каљугу у којој се ваљају они које је живот поразио.

А ми, ми смо ти који намеравамо да поразимо сам живот, или макар ово што називају животом, и што покушавају да нам подметну као кукавичје јаје, а што није ништа друго до обично животарење, таворење, битисање без смисла и циља. Ми, овде окупљени, не желимо да живимо по сваку цену, не желимо да животаримо, већ желимо да живимо, као људи, као Срби, као бића која ће једног дана да постану равна Боговима, а то могу само ако се уздају у себе и своје сопствене снаге, и крену у одсудну битку за само наше опстајање. Ако ми, овде окупљени, макар мало допринесемо том коначном циљу, промене света набоље, омогућавања живота који се може удисати пуним плућима, живота испуњеног слободом и достојанством; бићемо и више него задовољни. Негде ипак мора да постоји нада; можда се она налази баш овде?

1 Comment

Add a Comment
  1. Поштована СРБСКА ЕЛИТО!
    Благосиљам постојање срБскОГ патриотског портала и ваше добронамерне-истините мисли. Ваша предвиђања се остварују у 2015 години-пролеће. Излаз из неподношљивог моралног и духовног мрака-економске-политичке кризе, свеопште анархије постоји: удруживање-умрежавање-стварање КРИТИЧНЕ МАСЕ, без ње није могуће постићи оно што сви искрено желимо. На добром сте путу, не заборавите, нисте сами, има још правих родољуба-патриота, који слично мисле као ВИ. Ускоро о томе ВИШЕ. Поздрав и видимо се догодине у Пећи-Призрену-Дечанима………..

    Рејтинг коментара: Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: