Постизборни одјеци: Нећу и не могу!

 Био сам дубоко уверен да је српски народ, изложен свим тортурама, криминалом, пљачком и лагањем, свестан своје ситуације. Да у том народу влада уверење да се налази пред пресудном одлуком, пред коначним изразом своје воље, као одговор свим смицалицама којима је био годинама изложен. Негде је у мени живела нада да ће се неукаљана имена нових покрета ипак пробити кроз густе мреже бирократије и злоупотребе власти, да ће народ својим гласовима донети толико жељене али и потребне промене. Кажу сад неки, опет смо опљачкани, опет смо на самом почетку јер крај се и није видео у страховитом притиску режима, који је бацао камење на све и свакога, ко није био уз водеће Странке, уз хијерархију новокомпонованог капитала и моћи Србије!

Од данас нећу више ништа писати у вези политике. Никакав коментар поставити у жељи да ће изазвати позитивне реакције. Не могу више веровати ни српској политици али ни самом српском народу, који није ни корак одступио од политике Бориса Тадића,. који је земљу срозао, уништио, распродао и води је путем у пропаст и тоталну зависност.

Нећу се више љутити на народне издајнике, безбројне Шутановце који призивају убице наше деце, НАТО, да нас у нова умирања води. Тадиће, одане Европи која ће нас прогутати у једном залогају мрштећи се да јој укус нашег меса не годи! Пропалитетима светске политике која се поиграла судбином нашег народа, убијала нашу децу и смрћу и крвљу, унела у наше главе свест да смо као народ, зликовци.

Не могу се приклонити Опозицији јер је прљавија од владиног режима и јер у тандему са њом, краде, лаже и вара српски народ.
Не могу поклонити више пажљу именима српских изрода, Динкићу, Јовановићу, Илићу,Ђиласу и маси других, која у мени изазивају само горчину дубоког и искреног огорчења на сва зла која су нанели мом народу.

Овим путем, одричем се сваког политичког ангажовања, позивима за неке нове стројеве побуна и устанака, јер не могу ратовати против свог народа и не могу се борити против његове воље. На Изборима за Председника Државе Србије и нови Парламент, народ је јасно изразио своју вољу од које сам ја лично, на основу својих идеала, свести и здравог резоновања, далеко  удаљио у свом виђењу јер сам сматрао да на критику и отпор, – имам морално право.

Посебно су ме поразили подаци да је моја земља Србија још увек црвено обојена и да велики део мог народа, у срцу носи комунистичка наслеђа из нама несрећне прошлости. То је за мене најсрамнији детаљ који ми јасно показује да у таквој средини, моје политичко уверење нема и не може имати своје место!

Воља народа се мора поштовати, Србија је жртвовала велики део свог грађанства зарад пропалих политичких идеала и политике чија зла и погубне намере, тај исти народ и није сагледао! Српска влада је издала стратешке интересе Србије, одрекла се права на своју територију и ради против интереса за свој народ, који јој је и поред свега, опет изгласао поверење. У тој политици, као човек и Србин, немам више шта да тражим….

Јова Пидиканац (Немачка)

Updated: 04/06/2012 — 16:58

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: