Позадина афере „Пешчаник“

Pescanik2Пешчаник је одувек био декларативно србомрзитељска радио-емисија. Својевремено се емитовао на Б92, а касније кренуо као путујући циркузант по градовима Србије да испира мозак и „шири истину“. На њему су главну реч водиле Кандић, Вучо, Бисерко, Бесна Пешић, Србљановић, Карановићева, ЛГБТ покрет, затим онај, на мушку страну накривљен Кораћ и многи други. Треба погледати само с којим презиром и ниподаштавањем се обраћају „читаоцима“ док величају своје „промотере“:

Učesnici emisije i saradnici sajta su intelektualci građanske orijentacije:

Vesna Pešić, Žarko Korać, Predrag Koraksić – Corax, Biljana Srbljanović, Mirko Đorđević, Dubravka Stojanović, Vladimir Gligorov, Svetlana Slapšak, Dubravka Ugrešić, Dejan Ilić, Ljubomir Živkov, Saša Ilić, Marko Milanović, Nadežda Milenković, Dimitrije Boarov, Slaviša Savić, Vesna Rakić-Vodinelić, Végel László, Biljana Stojković…

Пешчаник је одувек пљувао на све што је српско и сву нашу културу, традицију и историју је газио. Лозунг: „Битка на Космету је само мит, треба Срби да се окрену просперитетној будућности, а не само да гледају у прошлост. Треба да промене свест и да не размишљају више да је Косово Србија и да је лбгт болест“ им је био идеолошка позадина. Вести из Пешчаника су одувек биле својевремено нека „пријемчивија“ варијанта жена у црном.

Запитајмо се: откуд сад ово њихово „доброчинство“? И, што је најцрње, људи као да су заборавили шта је Пешчаник, па сада трче као луди и „пасу“ њихове вести.

С друге стране, цео овај случај и афера „докторати“, има и своју другу позадину о којој треба да се запитамо: зашто је Пешчанику допуштено да шири свој отров и да се размаше, удара у најтање ткиво овдашње власти? И, то баш сада, када је народ Србије коначно уједињен након разорних поплава које су нас задесиле? Ко му је то допустио, ако не Европа, Запад? Јер, Пешчаник, са окупљеном србомрзитељском екипом је њихов продукт, малигнитет на тлу Србије. Очигледно је да се Еу и САД код овдашње српске власти „нешто“ не допада, нису довољно покорни и поред све покорности. Хајка је упозорење, демонстрација силе из центра моћи. Не допада им се то што Србија није увела санкције Русији. Што доводи Лукашенка, што ускоро стиже у посету Лавров и зато што још увек постоји спремност, каква-таква за Јужни ток. Све ово виси на танком кончићу и питање је колико ће још садашња власт у Србији одолевати притисцима и на крају бити приморана да испуни све услове, уколико не жели још разорних афера попут „доктората“.

Размислите, добро.

Од нас за сада, толико, уз речи Достојевског:

Несумњиво да би се Европа разнежила према балканским народима, кад би почели да мрзе Русију“

Српска Елита

Updated: 14/06/2014 — 15:16

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Website Protected by Spam Master


Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: