Русија: Шта ће бити даље…?

Русија-ЗападРусија неће ићи на припајање источног дела Украјине зато што би то, чак и за њихове савезнике, био акт агресије, а Запад би једва дочекао тај тренутак. Наиме, Русија је бројним међународним уговорима и документима признала те области као делове украјинске државе. Истина је да западне силе фаворизују унијатски део Украјине, подстичу их на екстремистичке радње, наоружавају, обучавају, пујдају, све са циљем да испровоцирају Русију, али Путин ће радити на јачању отпора Руса из Украјине, а они ће дипломатски да захтевају другачије политичко уређење ове земље као и равноправни статус руског живља. Међутим, ако провокације прерасту у отворену агресију, Русија ће војно ући у Украјину, али је неће комадати, него ће завести свој поредак. То ће ипак бити почетак новог хладног рата.

Међутим, већ после присаједињења Крима Русији свет више није исти. Русија ће убрзано радити на стварању царства на истоку, под фирмом царинске уније, како би могла да се носи са притиском Запада. С друге стране, мислим да Запад овим поступцима убрзава своју пропаст. То је политика која не зна за сарадњу, већ само за пљачку, подјармљивање, злодела и слично. По свим показатељима вреднујући, они су се заглибили у Украјини и тамо ицрпљују своје ресурсе. Украјина је за њих мали улог у великој игри. С друге стране, ако је тако, тад они немају пуно опција у својој комбинаторици, него вуку изнуђене потезе. А њихова изнудица се огледа у економском колапсу, кидању привидно јединственог политичког ткива (сепаратистичке тежње широм Европе), расколу у НАТО алијанси (Немачка, Италија, Француска, Шпанија нису спремне да беспоговорно следе Америку), због чега Јенкији попут пиромана распирују ватру у Украјини и хистерично вичу да је угрожана европска безбедност. Ако Руси буду вешто управљали овом кризом, за три до пет година Америка ће пасти на колена а Европска Унија ће се распасти. Мислим да би Русија требало да користи стратегију исцрпљивања противника, зато што време ради за њу. Западу опасно гори под задњицом па из тог разлога покушава да потпали буре барута. Коју политику води евроатланска коалиција види се из примера других делова света, где изазивају верске, међуетничке, грађанске сукобе радикализујући екстремистичке елементе. То је модел на ком опстаје њихова економија и војнополитички савез. Можемо га назвати Франкенштајном светске политике. Ако се не заустави на неки начин, потпуно ће обесмислити живот на планети. Биће добро само њима а шест седмина људства ће жалити што је икад рођено.

Све у свему, политичка представа није више онако монотона. Појавио се нови актер, нова сцена, узбудљива до те мере да је публици застао дах. Шта ће бити даље…?

Александар Д.

Updated: 21/03/2014 — 12:41

1 Comment

Add a Comment
  1. Ovo je iscenirani rat kojeg vodi osovina zla Vatikan-Evropa-Amerika preko pokatoličenih Ukrajinaca, sada grkokatolika protiv pravoslavne braće Ukrajinaca kao početak napada na samu Rusiju. Jako je bitno kako će se postaviti moćna Kina, Severna Koreja, Kuba i ostale slobodne zemlje koje su pod stalnom pretnjom osovine zla. Ovo bi mogao da bude konačni obračun sa trulim zapadom. Ta veza Vatikana i Vašingtona, uspostavljena za vreme predsaednika Regana (u cilju proterivanja SSSR-a najpre iz Poljske, a potom i iz ostatka centralne i istočne Evrope), za jednu od posledica imala je i instaliranje krakovskog nadbiskupa Karola Vojtile na položaj pape. Sve je lepo opisano u knjizi dr Smilje Avramov „OPUS DEI, novi krstaški pohod Vatikana).

    Osovina zla Vatikan-Evropa-Amerika seje smrt po svetu Irak, Sirija, Vijetnam, Afganistan, Srbija, Ukrajina itd. Svet treba formirati savez slobodarskih država koje će stati na put NATO-fašistima. Za početak Rusija, Kina, Severna Koreja, Kuba, Venecuela pa onda redom ostali koji trpe ucene i pretnje novih svetskih fašista. Ako uspe novi svetski poredak čovek će biti rob na zemlji, svim snagama treba braniti slobodu.

    Рејтинг коментара: Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Website Protected by Spam Master


Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: