Умрла крај супруговог гроба

Миланка Декић (73), која је последњих 12 година живела као расељено лице у Београду, преминула је у понедељак поред супруговог гроба, на приштинском православном гробљу. По речима др Стевана Баљошевића, угледног лекара и универзитетског професора – такође расељеног из овог града у централну Србију – који је констатовао смрт на лицу места, несрећна жена преминула је услед превеликог стреса.

Миланка је, са чланицама Кола српских сестара, дошла на храмовну славу цркве Светог Николе, али су пре литургије отишле да посете хумке својих најмилијих. Још при уласку у Приштину, сведоче чланице Кола, била је веома узбуђена, јер су свима навирала сећања и обузимала их је туга за родним крајем. У једном тренутку, рекла је како би волела да буде сахрањена поред супруга… Када су стигли на гробље, несрећница је успела само да стави цвеће на гроб, а потом су је др Баљошевић и остали пронашли мртву.

– Декићева је била срчани болесник и са собом је носила лекове – потврдио је доктор, напомињући да је Миланкино беживотно тело пренето на Одељење патологије Клиничко-болничког центра у Приштини, где ће бити обављена обдукција.

 

Извор: Новости

Updated: 23/05/2012 — 18:21

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Website Protected by Spam Master


Српска Елита © Frontier Theme
%d bloggers like this: